Sunday, July 16, 2006

Revigoreaza-ti simturile!

Zilele trecute, cand nu faceam nimic deosebit (doar spalam vasele si evident mintea imi fugea aiurea pe maidanele amintirilor...ce dracu sa faci in timp ce executi o activitate atat de plictisitoare!!) la un moment dat mi-am adus aminte de Pepsi la sticla din anii copilariei!! Va jur ca pentru o secunda am simtit gustul ala dulceag, putin aromatizat cu caramel, un pic acidulat, am auzit in urechi clinchetul sticlelor din lada aia mare si prafuita de la bodega din coltu satului de la bunici, si parca buzele mele au dat de ciumbritura de la gatul sticlei (toate sticlele alea erau putin ciupite ..probabil de la atata reciclare :D). O sa ziceti ca si pepsi de acum e la fel ca cel de atunci...dar nu, ala era atat de bun si atat de dorit si asteptat cu disperarea unor copii ai caror dinti nu erau deloc stricati de nici un "dulce", ca de, nu prea se gasea.
Vacantele de vara la bunici erau o competitie intre noi copiii ce ne bateam pe lada aia de pepsi care venea o data la o saptamana si bietul vanzator nu avea incotro decat sa le imparta si sa ne dea cate 1-2 sticle la fiecare. De fiecare data la inceputu vacantei inainte de prima achizitie de pepsi, dadeam fuga in beci si cautam cu infigurare cele 2 sticle goale returnabile. Le gaseam pline de praf intr-un ochi de pivnita, lasa-te acolo din vara trecuta (probabil ascunse de mine ca nu cumva mamae sa le gaseasca si sa le utilizeze la alte prostii). Imi amintesc cum alergam cu ele varate intr-o plasa, dar tinandu-le in brate ca nu cumva sa se sparga una de cealalta in fuga mea spre "magazin", la intoarcere evident ca tot cu ele in brate veneam ca imi era frica de dopurile alea de metal ca o sa sara si o sa curga toata licoarea minunata!! Ce senzatie placuta era cand beam pe nerasuflate prima sticla!
Si cand ma gandesc ca acum am prieteni care beau pepsi sau cola ca pe apa!! Ce risipa de placeri si senzatii!!
Noroc!

3 comments:

Anonymous said...

unde kko aveai tu pepsi la tara? faceai trafic de frontiera, erai chiabura, sau ce?

eu nici in municipiul de judet, si atunci abia la sarbatori daca imi aduc aminte de ceva numit pepsi, care intr-adevar era ciobit la gura...

mai degraba stiu de lamaita la sticla de jumate (ca aia veche de bere - care sticla o luam deschisa la culoare, alba sau galbuie sa se vada culoarea aia frumoasa de chimical a sucului "natural")

ehe, vremuri

ps: si imi aduc aminte ca am mancat doar 2 banane inainte de 89, si ceva mai multe portocale, iar in iarna lu 90-91 am dat o carca de bani pe 4 banane dole...ca sa-mi treaca pofta copilariei...

Unknown said...

haide ma, ca la fiecare mos craciun primeam 2 portocale si 2 pungute de alune invelite in caramel alb (sau ce dracu era..ceva dulce oricum...se mai vand si acum pe la tarabe in statie la eroilor!!)..bananele nu-mi placeau, dar stiu ca odata au adus ai mei acasa un gemantan de banane verzi pe care l-au pitit sub pat (!!) si mai scoteau din el din cand in cand si ma obligau pe mine sa mananc! am si vrut sa scot odata mai multe sa le arunc dar n-am reusit sa desfac geamantanu :D.
chiar venea pepsi la bodega la tzara, poate nu saptamanal, dar sigur venea...oricum nu asa des cum vroiam eu! sucu ala de lamaita nu prea imi placea..prea avea gust de pastile de vitamina C pe care o uram!

Lulu said...

Ala era brifcor, sau cico. Si Pepsi rar de tot se gasea. Cat despre banane, ce sa zic, si io am mancat de vreo cateva ori inainte de revolutie, le punea mama pe dulap ca sa se coaca si eu le asteptam cu gura cascata.Cum, mai, Patry, nu ti-au placut bananele? Erai atipica :-)