Wednesday, August 16, 2006

Metrou

Ca toata lumea care merge cu metroul, ma ocup cu o indeletnicire evidenta: belesc ochii la cei care ma insotesc in vagon: copii, batrani, frati si surori:)). Se desfasoara in fata ta o lume virtuala, plina de drame si bucurii, succese si depresii.
Daca ai de mers mai mult de 4 statii, comuniunea om-om e ca si facuta: intri in viata lor, le cunosti zambetul, plictiseala, nervozitatea si din pacate si mirosul!! Totul incepe de la picioare (nu numai mirosul!!) : daca sunt asezati pe scaun si le intind relaxati, unii si le mai si admira (in special doamnele), daca tocmai a intrat pe usa (nou venit) evident ca tot picioarele sunt cel mai bun loc de inceput cu analiza. Ele iti dezvaluie gusturile vestimentare, temperamentul, slujba, veniturile (nu stau sa va explic cum...probabil stiti:D). Urmeaza apoi o scurta cantarire din ochi a tinutei, posturii si greutatii. Ajungem la fata: aici trebuie poposit mai mult, pt ca fiecare element al chipului iti relateaza alte si alte lucruri noi despre individ: o frunte incruntrata, un nas carn, un dinte lipsa...eh cate povesti! Ideal ar fi ca personajul sa fie si insotit: deodata ai o deschidere mai ampla asupra vietii lui, detaliile navalesc, deja esti partas la momente , clipe din convietuirea lui printre semeni. Ce sa mai, deja suntem "tovarasi", imi poate cere sfaturi ..
Azi am vazut un barbat, imbracat in negru, o uniforma d-aia pe care scria "security" care avea un bot (ca altfel nu pot sa-i zic) care ii atingea varful nasului (stiti voi, cum stati cand sunteti imbufnati sau nervosi) si ma gandeam daca omu ala chiar se chinuie sa mentina mimica aia doar ca sa para un DUR?! A fost amuzant sa il urmaresc o juma de statie pana a devenit banal. Mi-am mutat privirea pe barbatul de vis-a vis care era intr-un maieu maro,cu bratele agatate de bara de deasupra capului si care isi mai incorda din cand in cand muschii, atunci cand probabil se simtea privit. Domne' ce sa zic, era omu proaspat ras, un pic iritat, dar ras subrat, si probabil vroia sa se racoreasca la subtioara!
See you la metrou!

6 comments:

Anonymous said...

la metrou ... mkay :)

pe unde mergi deobicei ?

Unknown said...

pe cel mai lung traseu...d-aia am si timp destul de analizat

Hiacint said...

si apoi sa vezi cum e in tren...

Unknown said...

pe tren circul cam rar..si e spatiul cam ingust si cam putina lume de analizat :D

Lulu said...

las' ca acum o sa iei un traseu scurt sa vezi ce buimaca o sa iesi de acolo :-)

andreea said...

cind am venit in bucuresti, asta mi s-a parut cel mai fascinant "loc". Mergeam de o gramda de ori cu metroul, doar de fan. acum, din pacate, m-am mutat cam aproapede lucru si nu am d mers cu metroul. dar il mai iau uneori, just for fun