Tuesday, September 12, 2006

Moment de revelatie


Aseara in timp ce ma stresam foarte tare si imi faceam nervi cu unul din subiectele de rezidentiat (mai exact unul din Harri, care e scris mic-mic, si destalanat, n-are cap sau coada; sunt niste informatii aruncate acolo...probabil cei care au tradus sunt niste idioti), deja citisem o pagina si ma durea capul :D (si ma convisesem pentru a mia oara ca medicalele nu sunt pt mine si bine ca materia mea de rezi e din alta parte..) am dat televizorul pe TVR si cum era de asteptat o emisiune despre "11 septembrie". Dar nu o relatare oarecare (altfel nu ramaneam pironita cu ochii pe ecran timp de o ora), era despre una din pozele ce aratau saltul spre moarte al unuia dintre cei surprinsi deasupra locului unde intrasera avioanele. Le spuneau simplu "the jumpers" la toti cei care in disperarea acelui moment alesesera sa NU arda de vii ci sa plojeze in aer 300 de metri . Poza asta fusese publicata a doua zi pe o pagina intreaga intr-un ziar si bulversase populatia, ca mai apoi ziarsitii sa incerce sa descopere identitatea "jumperului", la un moment facand o mare confuzie, pana la urma sa o lase ca pe imaginea "soldatului necunoscut" (cu toate ca la final descoperisera identitatea, familia recunoscuse intr-un mod tacit dar nu vrusese sa aprobe) aici e toata povestea http://www.timesonline.co.uk/article/0,,2092-2069640_1,00.html
http://www.cbc.ca/passionateeyemonday/fallingman/
Discutia despre :e corect sau nu daca a sarit ? mi se pare stupida si inutila...poate numai unul care a sarit si a supravietuit are dreptul sa o faca!!
Pe mine insa m-a izbit tocmai diferenta dintre lucrurile idioate pt care imi omor eu neuronii sau cat de stresati suntem zi de zi pt niste futilitati si cat de profunda si unica (si poate simpla) era secunda aia in care respectivul se decidea sa sara.
Si mai e o chestie care mi s-a infipt in creieri : saltul ala pana la pamant a durat destul de mult, poate cateva secunde bune, s-a si rostogolit de cateva ori in aer (putea fi distractiv in alt context)
...oare ce gandea in momentele alea?!
http://www.metacafe.com/watch/229245/rarely_seen_footage_of_9_11_jumpers/

6 comments:

Anonymous said...

profunda intrebare...nu cred ca se mai gandea la ceva , cred ca deja gandise totul inainte ...sau gandindu-ma ca a sarit din impuls/instinctul de conservare de a nu arde de viu sigur nu a avut timp sa gandeasca...desi oricum si asta contravine instinctului de conservare ...nu cred ca trebuie sa cautam o explicatie logica, poate ca trebuie sa ne gandim noi cum am fi reactionat..

Unknown said...

realitatea e ca pana nu esti pus in aceeasi situatie nu poti sa faci supozitii doar pe baza sentimentelor pe care le avem traind viata pe care o traim (una care nu ne forteaza la decizii dramatice).
sunt sigura ca aceste momente scot din om cele mai ascunse si cele mai neobisnuite ganduri pe care ai fi jurat ca nu le ai!!...sau poate nu, poate se gandea la hamburgerul care il mancase dimineata...:D

Anonymous said...

Patricia draga, te plictisesti ?

Unknown said...

foarte mult

Anonymous said...

simplu, decat sa arzi si sa te chinui , mai bine poc si gata
o fi vazut bietul om pe unii in flacari
asa ca .. short way down

Anonymous said...

si ai super dreptate in legatura cu lucrurile de omorat neuronii.. thats why i hate rezi in forma in care e la noi