Wednesday, July 25, 2007

Caldura mare cu peripetii...


1. Am fost in mai in France sa arunc o privire la alpi...ce-mi vazura ochii numai creieru meu stie!! Zona muntoasa a Frantei cu orasele lor cochete, cu cladiri scunde si cu ferestre invelite in obloane turcoaz m-a extaziat. M-au inebunit muntii care nu se mai terminau atat pe orizontala cat si pe verticala, m-au disperat cu ritualul lor la fiecare masa, m-am transormat pt 5 zile intr-o alcoolica (jur ca n-am baut atat de mult alcool si in halul ala de amestecat la un loc niciodata). Daca n-ar fi francezii aia nesuferiti si maine m-as muta acolo...a si limba aia de rahat pe care nu o inteleg si nu o suport...ritmul ala enervant de ciclic in tonalitate ma dispera! Cateva poze aici.
Am vizitat si Geneva in ziua referendumului ca de ca adevarati cetateni ai acestei tari trebuia sa si votam. Din tot ce am putut cuprinde cu ochiul intr-o zi mi-a fost de ajuns sa ma indragostesc de oras!

2. Din mai incepand am fost in Vama Vache pana acum de vreo 5-6 ori...nici eu nu mai stiu exact...deja drumul pana acolo mi se pare ca drumul pe care il faceam pana acasa in Slatina in anii studentiei...il stiu cu ochii inchisi (nu pot sa zic ca si conduc cu ochii inchisi pt ca inca mai sunt cateva curbe pe care tot insist sa le iau in viteza).

3. Am achizitonat in bagajul meu de cunostinte inca 3 orase : Tulcea, Craiova si Brasov.
Tulcea e un orasel mic cu strazi in renovare completa asezat langa Dunare...evident ca apa face tot farmecu...de fiecare data cand ma duc am o placere deosebita sa mananc clatite cu dulceata pe unul din vaporasele ancorate pe malul Dunarii.
Craiova in schimb e un oras mare, "bengos", cu lume agitata si soferi aiuriti, cu un parc imens (m-a tarat L. sa vad nush ce dracu de castel al Romanestilor, daca nu ma insel, din mijlocul parcului care evident ca era in ruine, un fel de wc public neamenajat :)); ei se lauda ca ar fi cel mai mare parc natural din Europa(!!).
Brasovul e orasul in care m-as muta daca ar fi sa raman in Romania. Oras de munte, usor restaurat (cel putin centru vechi era nitel varuit si arata ok), cu oameni placuti si cu o economie in plina dezvoltare.

1 comment:

Anonymous said...

"a si limba aia de rahat pe care nu o inteleg si nu o suport"

Asa mi s-a parut si mie. Pana cand a invatat-o. :)