Sunday, April 10, 2011

Rezumat


"Fericirea e o stare, nu o destinatie"
Tot ce urmeaza e veridic si la cald! Am avut in sfarsit timpul sa descarc de pe telefon, cat despre detalii...intr-o zi cu nor, poate!

Germania, campuri de pamnat cafeniu, Franta, parcele multe si verzi si o gramada de baltoace, peste granita Romaniei capetele roscate ale caselor. Magnolii inflorite pe marginea sinelor si pomii plini de flori albe. Braserie cu mic dejun, plina si calda, totul bio...coada infernala, miros de paine, ou zemos in care intinzi cu miez cald si aromat de bagheta rustica.
Luvru..vreau sa ma inchida aici singura pentru un an.
Piata Luvru...''Lacul lebedelor'' la flaut... si Codul lui Davinci personalizat.
Inca o zi la Luvru, picnic in parc cu sandvis, briosa, cafea...si surpriza.
Egipt, cultura, agricultura, bijuu, home made, animale si zei, sarcofage.. Sculpturi gecesti in marmura alba ingalbenita de timp si muulte picturi.
Sacre cure o porcarie mare si rece o sa ies mai repede de aici sa numai pierd timpul si asa pretios!
Dupa o plimbare cu trocariciul si apoi la pas prin cartierul 'spurcat' am ajuns la galeriile Lafayette unde lasai din putinul meu contra unei genti...oficial recunosc...am o problema cu getile si portofelele..a imi luai si portofel!
Relaxare la o cafea cu lapte, la o masuta pe trotuar si vorbit cu Luminita la telefon!
Versaille, cu camerele somptuase din marmura si foarte incarcate, dupa parerea mea cred ca era obositor sa traiesti intr-o asemenea casa, ca sa nu mai zic ca distantele erau enorme! Gradina infernal de minunata si imensa...cateva ore urcata pe balustrada sau intinsa in iarba la soare si stabilit primul indiciu.
Shopping grav cu cheltuieli peste buget si inoportune, dar un deliciu de smarald. O delectare in adancurile dupaamiezii insorite cu imagini ale Parisului in direct din turn. Seara a devenit apoteotica in Chatelet, cu o cina autentica ( rata cu cartofi perpeliti in unt si ceapa) impreuna cu A., alaturi de 2 beri belgiene in amintirea desfraului din Bruxelles.
Zi de relaxare in Paris! Un pic din cate ceva in fiecare moment! Acu ma freaca la creier o frantuzoaica cu turuiala ei tampita si certareata...jur ca astia cand vorbesc la telefon
nu se asculta unul pe celalalt!
Notre Dame, monstruozitate, specific francezilor, grosolana si lipsita de sfintenie, in schimb ador slujbele catolice intr-o limba pe care nu o cunosc, presarata de muzica gothica, si : cuvantul 'divin' probabil vine de la muzica de orga, atat de sumbra si grava, dar atat de profunda si apasatoare! Ce sa zic, m-am delectat cu o slujba pe cinste in timp ce tampitii faceau poze cu blitul si croncaneau in continuu de imi venea sa le dau cu scaunu in cap...halal piosenie! In fine concluzia e ca tre sa fii cretin ca sa fii ortodox si mai rau sa te duci in haznalele de biserici din Romania! Cat despre religie in general, reiterez ca vine dintr-un sentiment de umilita profunda si de prostitutie in disperarea si lenea de a gandii si a fi resposabil de propriile actiuni!

2 comments:

Dan Hernest said...

Mircea Eliade trebuie sa fi fost cretin, pentru ca era ortodox .. si exista biserici curate, bine intretzinute si neaglomerate chiar si in Romania, ca sa nu mai vorbim de Grecia sau Rusia .. in Rusia sunt si catedrale imense (dar cu suflet).

Unknown said...

o fi fost Mirce Eliade ortodox prin botezul minunat la care l-au supus parintii la 3-4 luni de viata dar in nici un caz un "religios"...sper ca nu confunzi faptul ca a scris istoria religiilor cu a fi credincios!:)))
cat despre bisericile ortodoxe de la noi, stilul e sa aiba cat mai putine ferestre si cat mai mici...cum dracu sa iti placa sa intrii intr-o pestera sufocanta de la toate lumanarile care ard tot oxigenul? iar de Grecia si Rusia nu ma pot da cu parerea ca nu stiu...si incearca sa nu te simti atacat...e doar parerea mea...nu inseamna ca e adevarul universal ...cu toate ca poate fi! :)))