Tuesday, September 08, 2015

Petru

Are parul blond, drept si sta ca unui arici. Nu are carare si nici nu vad cum ar fi posibil sa ii fac una. Fata e plina de urme de la cucuie, zgarieturi, muscaturi de tantari si varicela si tot ii mai ramane loc pentru ochii mari, albastri cu gene stufoase. Zambeste alb, cu dinti, ii are pe toti. Bratele, ca si picioarele, ii sunt negre de soare in ciuda cremei antibronzare. Pe picioare are urme albe de la muscaturile de tantari scaripinate pana la sange. Degetele de la picioare sunt infipte alandala, cand s-a nascut il avea pe al doilea mai lung ca primul, acum cel mare si reluat pozitia de lider cu jumatate de masura. Buricul ii zambeste in mijlocul unei burti ca un pepene, din cand in cand isi infige degetul in el sa vada daca il musca.
Intra in casa si tropaie pana la mine cu o figura de mirare. Stie ca urmeaza sa il intreb ce aventuri a mai infruntat pe afara. Dupa spalatul pe maini da o roata de control prin toata casa: niste coji de alune sarate uitate pe un colt de masa, un pahar de apa pe jumatate gol pe noptiera, un sfert de biscuit pe birou. Toate puse strategic parca pentru el sa le gaseasca si sa le deguste. Il strig la masa si se piteste alergand zgomotos in talpile goale. Ma asteapta nemiscat in coltul camerei cu ochii fixati in umbra din podea.Trage un chiot cand ma vede si fuge pe langa mine in cealalta camera.
Inainte de somn citim o poveste. El o alege din teancul rasturnat sub noptiera. E nerabdator si ar vrea mai multe: cartea cu animalele din jungla, dar si Pinocchio, si cartea cu magarul muzicant din Bremen, sau Bambi ca poate sa il pronunte! Ramanem cu una avand siguranta ca la trezire le avem pe toate pentru rasfoire langa noi. Mai nou Bufnita si Iepurila sunt partenerii de perna. Ii apuca pe una de aripa si pe unu de o laba si ii indeasa sub barbie, linistiti, ascultand povestea. Din cand in cand le mai arata cate un animal sau o floare in imaginile din poveste. Stingem lumina.
Imi sopteste usor "Mamiii, sesesc!" ... offf!

No comments: