Tuesday, June 06, 2006

D-ale Romaniei

Zilele trecute am facut si io o descoperire "draguta" de genu "traim in Romania": intr-un bloc pe langa care am trecut de multe ori in ultimul timp zaream la parter prin geamul fara perdele o harta mare a Romaniei pe un perete intreg..ma si gandeam "uite sa tin minte ca aci e o agentie de turism, cu harti si drumetii prin tzara...ce vreau sa fac intr-un viitor concediu!" ....cand colo, alartaieri se deschide mare usa de la balcon ce dadea pe treptele din fata "agentiei"...un damf de posirca si fum de mahoarca, scaunele mici din lemn si un barulet inegrit de fum de Carpati...o bodega in tot sensul cuvantului, daia de la tzara (daca aveti asa ceva!!) cu vreo 2-3 afumati in ea, pitita frumos intr-un bloc nou cu lamita si tufe de trandafiri in fata!!
Ptiu!...s-a dus dracu si agentia mea de drumetii!!!

3 comments:

Lulu said...

.it :-) merci

Alex said...

Pitoresc !
O spun fara chef de saga si cu tristete in suflet... mare parte din "educatia" mea este rodul unor asemenea "soluri" pe care eu am cazut ca samanta din pilda semanatorului... am cazut si-am fost "stropit" din belsug; d-aia sunt acuma asa mare.
Eu imi pastrez convingerea ca bodega si "bomba" isi au rostul lor. Au un farmec aparte sa vezi alti oameni cu alte necazuri si cu alte bucurii inecandu-si-le alaturi. Este exact opusul restaurantului de "fite" in care manelistul si patronul merg pe varfuri sau lipesc cu scuipat banii pe fruntea lautarilor doar ca "sa se stie" ce bogati, respectiv ce stilati sunt ei.
Bodega e ceva tipic romanesc; mai-mai ca as vrea sa inregistrez numele la oficiul marcilor si sa-l fur de la slavi cum au facut cehii (sau ce dracu erau aia) cu tuica noastra...
Traiasca Balcanii !!!!!!!!!!

Unknown said...

adevarul e ca bodega asta e ff cuminte, nu s-aude nici o muzica dinauntru (poate o fi in surdina ;))si nici aglomeratie nu prea e (nici n-ar avea cum ca e facuta intr-o garsoniera!!)...de altfel daia am crezut ca e agentie de turism!