Thursday, August 30, 2007

Photography is Jazz for the eye-part 1.

Concediu 2 saptamani.
Am tinut cu dintii de planul meu bine organizat:
Dupa un drum dezastruos si interminabil prin Romania care a durat vreo 12 ore (am prins si ploile torentile din vestul tarii); odata iesiti din tara am mai facut vreo 5 ore pana in:
Viena-oras coplesitor de frumos; cladiri maiestuase, muzica buna, parcuri largi, oameni placuti. Nu stiu daca din cauza asocierii dar m-am simtit ca la opera in acest loc. Traficul in oras era o placere...am mers si eu ca restul lumii cu 60/h, tinand banda si in mod surprinzator avand noroc la fiecare semafor (toate mergeau ceas!)...evident cand se lasa seara nu ma puteam abtine sa n-o calc nitel m-ai ales ca eram doar eu si vreo cativa bulgari ce bananaiam la ora aia asa tarzie cu masinile (adica 23 ale serii). Am vrut sa traiesc in Viena ...si o parte din mine inca mai vrea! Am mancat cele mai bune prajituri din viata mea, am vazut "Carmina Burana" pe ploaie in parc, am baut zmeurata, m-am plimbat cu bicicleta (doar in cerc..traficul era haotic pe benzile speciale de biciclisti :)). De fiecare data cand o sa am ocazia o sa vizitez Viena= orasul din visele stralucitore ale operei clasice.
Ne-am trezit intr-o dimineata devreme, am baut cafeaua si am plecat inspre:
Venetia. Drumul serpuit printre Alpi, tunele lungi ce crestau muntii si in rest: natura verde cat vedeai cu ochii; am mers 6 ore de placere. Adriatica e calda si albastra cu noante intunecate de la adancimea apelor, dar limpede si cu miros de apa dulce. Nu zici ca esti pe malul marii ci mai degraba pe malul unul lac imens.
Venetia- orasul stradutelor inguste si intortochiate, aleilor cu apa si sutelor de podete, al cladirilor cojite de umezeala, ferestrelor cu flori marunte si vii colorate, al rufelor intinse la soare de-a curmezisul strazilor peste capetele noastre, al vitrinelor cu masti stralucitoare si sticla de Murano cu infinitele culori si forme (in fata carora am ramas fascinata...incremeneam in fata laditelor cu medalioane, cercei, inele, farfurioare,etc...).Evident orasul era impanzit de gondole si gondolierii lor foarte zgomotosi si certareti, totul spre deliciul spectatorilor ce le faceau poze de pe podete. Mancarea specifica (nu numai in Venetia..am observat apoi)= pannini= un soi de sandwich facut din ingrediente de cea mai buna calitate..incepand cu painea si terminand cu tot felul de felii de jamboane, branzeturi si legume!

2 comments:

Alex said...

Ura-ura !
Bravo, pustilor: Viena, Venetia !
O sa ma duc si eu pana la Dragasani sa trag o dusca cand termin treburile :(
Cine are nevoie de tari straine !?

Nu ma ascultati, vorbeste invidia!...

Unknown said...

nu stiu daca am scris ca sa ma laud (probabil in sufletul meu egoist "da"); am vrut sa imi shareuiesc simturile mele excitate de placerea maxima pe care mi-au oferit-o locurile astea..