Thursday, August 12, 2010

Rica


Tristetea lui Rica incepu intr-o zi calduroasa de august. Era vacanta lunga de vara, vacata pe care o gusta din plin fiind prima. Abia ce terminase fericit anul chinuitor de bastonase, litere si cifre. Se straduise in drum sa citeasca un anunt lipit pe gard, descifrase cateva cuvinte si un numar de telefon, indeajuns incat sa stie ca la ei in sat se pot face plimbari cu avionul ala mic ce survola din cand in cand pe deasupra caselor.
In urma cu 2 zile fusese fericit. Reusise impreuna cu sora-sa sa stranga banii pt o bicicleta. Taica-sau plecase dis de dimineata la Tulcea cu treburi si le promisese ca o va cumpara. Toata ziua se perpelise, se agatase de toate gardurile, facuse baie de cateva ori in mare, discutase cu cei 2 prieteni cu care batea nisipul ulitelor in lung si in lat....si numai putea rabda. Mersese la debarcader de 5 ori cu toate ca stia exact ora la care venea Rapida din Tulcea. Ora 3. Stia... Acum a ajuns... Ora 3 si 5minute... inchise ochii; se auzii scartaitul usor al portii...stranse tare din ochi, ofta si ii deschise: DA!! Un zambet larg si gropitele i se adancira pe fata-i negricioasa de soare...pistruii apropae ii straluceau si nasul lui mititel se ridicase si mai mult, curios si el de minunatie.
O amestecatura de culori vii, rotile cu cauciucuri groase special create pt mersul pe ulitele cu nisip, oglinda in care va putea sa zareasca in spate privirile invidioase ale prietenilor si beculetul din fata care ii putea lumina drumul in caz ca il trimite mama seara sa ia paine de la bufet.Era perfecta! ("First Bike" scria pe ea dar nu se chinuise prea mult sa inteleaga ce scrie!)
Si acum?! Era chinuit, chinuit ca un caine... obligat sa stea in casa din cauza unor bube nenorocite ce ii necajeau existenta... 3 zile de pedeapsa divina si nu stia cu ce si cui gresise atat de mult in viata lui si asa scurta!! Privea trist din umbra ferestrei la EA. Proptita bine la umbra vitei de vie din curte, un pic aroganta, cu cornele ridicate, era asa cum vazuse el taurul ala din stufaris cand mersese pe ascuns cu prietenii la prins de broaste in balta. O ura! Stia ca venise acolo cu 3 zile mai devreme ca sa ii faca in ciuda, sa il amarasca si sa isi doreasca sa nu o mai vada. Si sora-sa ca o proasta se plictisise acum de ea dupa ce ii facuse capu calendar cu o zi in urma ca se plimbase mai mult decat ea.
Uff!.. si caldura asta... si bubele care il inebuneau de mancarime...era blestemat si el o stia! Se intoarse agale inspre pat, si cuibarit intre 2 perne, adormii cu pumnii stransi si zambii gandindu-se la razbunarea zilelor ce vor urma.

No comments: