Wednesday, February 11, 2015

RATB, o experienta pentru viata!

Ca sa nu uit am trecut un mic rezumat in titlu despre ce urmeaza sa balmajesc....doar nu credeati ca blogul meu se transforma intrunul pt copii!
1. care e treaba cu cartile de rugaciuni, pilde si sfinti?! lumea nu mai citeste beletristica proasta acum citeste numai prostii? Eram obisnuita cu cei care citesc in mijloacele de transport tot felul de greturi desi nu intelegeam cum stau cu aparatul vestibular sau ce inteleg din ce citesc si cred ca am scris si un post pe tema asta, dar de cand ma duc la spital cu 123 (autobuzul) gasesc tot felul de dame de etati diferite cu cate o carticica de rugaciuni citind-o la prima ora! Daca ar fi fost doar un caz izolat as fi ignorat, dar sunt multe! Multe femei, multe cazuri! Asadar poate ma lamureste careva ...
2. In aceeasi ordine de idei se urca intro dimineata in autobuz un domn, pitic de altfel, linistit se tinea de bara de langa scaunul pe care eram asezata. Dupa ce poarta o discutie lejera cu o doamna in legatura cu o oarecare statie se porneste,bai nene, sa cante! Brusc, fara preaviz! m-am speriat nitel, mai ales ca imi canta direct in ureche ( pana acolo ajungea). Despre ce credeti ca canta? despre Dumnezeu; despre ce dracu sa canti la ora 8, in autobuz si cand esti si pitic! Cantecul zicea ca Dzeu o sa ii pedepseasca pe aia de nu se roaga, evident, ca suntem toti niste pacatosi si ca ajungem in Iad; il termina pe asta, incepe altul cu Maria virgina, care sta la poarta Raiului si plange ca nu mai suporta pacatosii pt care fiul ei s-a rastignit! La al 3lea mi-am iesit din sarite si l-am somat pe pitic sa inchida pliscul si sa mearga sa cante la biserica; isi primise rasplata de la doamnele care intrerupsesera cititul de rugaciuni si ascultasera cuminti cantecelele aducatoare de minuni!
3. Doua tinere ultramachiate si aranjate, fuste de uniforma mini, parul platinat si intins cu placa, unghii lungi cu gel si zorzoane, posete minimaliste, telefoane ultima generatie, greu de manevrat cu ghearele alea de gaina, vorbeau contrariate si foarte agitate: "auzi fata?! si mie cine imi face desenele la botanica?" Uitai sa va zic ca dintr-una dintre posete iesea ostentativ jumatate de manual de botanica, clasa a 9a. Cred ca 15 min au sunat, au textuit cu altii, pana intr-un final au gasit pe una careia i-au promis ca ii intind parul daca le face desenele!
4. Oamenii din RATB refuza sa deschida geamul desi sunt infofoliti, au caciuli pe cap, fulare si manusi! Stam cu totii inghesuiti, tusim, stranutam si ne basim, pe geamurile inchise se scurg zoaie de aburi condensati si culturi de virusi! E bine: important e sa nu ne traga curentul!

No comments: