Monday, July 07, 2014

Bebe de la 3 la 6 luni


Ma uitam pe niste poze si m-am speriat cat de nefotogenic era copilul meu cand era de o luna sau doua (ca sa nu zic urat!!) si cat de frumos mi se parea mie in realitate..de fapt era delicat doar ca avea o chelie mare in frunte din cauza ca a stat cu capu lipit de planseu 9 luni!
Pe la varsta de 3 luni l-a apucat un puseu de crestere, ca la carte, dar pe mine m- a luat prin surprindere! Incepusem sa ies toata dimineata prin Carol cu T si fiie-sa C si ne plimbam de zapaceam copiii si al meu plangea in continuu in carucior. O dama ma intreaba politicos daca l-am alaptat si ii raspund " acu 15 min". Imi zice: "sa stiti ca ii e foame!" Primul instinct a fost sa zic ca e nebuna, dar l-am pus la san si sugea ca disperatul. Copilul meu sugea mai des de o ora si eu nu puteam sa rationez daca e ok sau nu! Fusesem ingrijorata ca la trei luni abia facuse 4,9 kg, vedeam ca suge ca nebunu, nu stiam daca am lapte sau nu si colac peste pupaza incepuse sa se scoale si noaptea sa suga! Au fost 2 saptamani nebune... La 3 luni jumate m-am hotarat sa ii dau suc de portocala si 2 lingurite de cereale! Le-a lins!! Asa am inceput noi "diversificarea"!! Pana la 6 luni asta a fost tot ce a primit: dimineata suc de la o juma de portocala, mar, cirese si seara 2 lingurite de cereale Hipp. La 4 luni ne-am linistit: luase in greutate 600 gr, si sugea din 2 in 2 ore ( si noaptea de 2 ori); mi s-au dublat sanii in volum dar aveam lapte sficient sa ii stavilesc foamea. Asadar viitoarelor mame care ma citesc retineti 2 lucruri: nu va bucurati daca copilul doarme toata noaptea pt asta inseamna ca nu mai ia bine in greutate si la 3 luni pregatiti-va de o perioada acerba de supt dar nu renuntati ca totul se regleaza in cateva saptamani!
De la 4 luni am inceput sa ne distram toti 3!! Sotul meu a intrat in concediu de crestere copil, eu mi-am luat niste stagii mai lejere si bebelusul meu s-a transformat in copilas!! Si uite asa am inceput noi aventura prin lumea larga: de la 4 luni pana la aproape 7 luni cat are acum nu cred ca am stat mai mult de o saptamana legat in Bucuresti: am stat pe la Slatina o saptamana, Pastele la tara la A o saptamana, apoi de 1 mai o saptamana la Breaza, pe 23 mai am fost o saptamana in Grecia, apoi de Rusalii cateva zile iar la Breaza, apoi o sapt la Campulung la tara la A de unde am plecat la Cluj cateva zile, din Cluj ne-am pornit spre Viena o saptamana, neam intors acasa oprindu-ne cate o zi in Timisoara si Slatina.
In tot acest rastimp Petru ca crescut ca FatFrumos, aveam la 6 luni 7,8kg, zambeste in continuu si am impresia ca e fericit!
De fiecare data cand mergem la Campulung la tara mi se pare ca explodeaza de sanatate. E o zona cu multe dealuri si paduri, muntele aproape, racoare, verdeata si aer gustos! Copilul sta afara 8 ore pe zi, il tin ca pe o vaca la pascut in pajistea din fata casei. La Breaza am fugit in iunie de caldura din Bucuresti cu A si S, cand am ajuns in casa a trebuit sa dormim cu plapumi, evident am dat o fuga si la Sinaia care mi-a lasat un gust amar...s-au apucat de pus borduri din nou pe strada principala si era toata statiunea un santier!
Pe drumul spre Cluj ne-am oprit in Bran sa mancam o ciorba de fasole si sa admiram peisajul de la vila Bran, apoi in Sibiu in centru unde am fi vrut sa ramanem o noapte dar ploua si am dat bice spre Cluj.
Clujul e un oras aproape pe drumul cel bun, relativ curat, il ajuta enorm relieful cu dealuri si verdeata, destul de aglomerat in schimb pt stradutele minuscule pe care le poseda. Intruna din zile am mers cu prietenii nostri L si S intr-un catun la vreo 50km unde se desfasura un raliu. Peisaj de poveste cu miros de fan si liniste tiuitoare, cu ulite batatorite de copitele cailor si case linistite in lumina calda a soarelui! Multumim..
Prietena la care am stat in Cluj, L, avea un apartament micut de 2 camere de 40 m patrati. Pana sa ajungem nu imi puteam inchipui cum poate sa arate, in schimb am avut o surpiza foarte placuta, apartamentul era cochet, mobilat minimalist si cu gust, ne-am simtit excelent iar Petru jubila de fericire cand s-a intalnit cu proprietara ;).
Ca sa povestesc despre Viena imi trebuie inca 5 pagini. A fost o plimbare ad hoc, ne-am hotarat pe drum spre Cluj ca  suntem relativ aproape si ar trebui sa dam o fuga. Am prins perioada de reduceri (!) si o nebunie in centru. O zi am petrecut-o in zoo unde Petru era zapacit de multitudinea de animale care i se perindau prin fata ( am stat 6 ore!!), 2 zile ne-am plimbat prin centru, am luat toate parcurile la rand si o zi prin Gradina Schonbrunn. Am mancat toti trei de la Nordsee un peste bun bun (daca tot incepusem diversificarea!) 
La intoarcerea spre Romania ne-am oprit si in Budapesta unde ne-am intalnit cu nasica L si cu A, am mancat ceva cu specific italienesc (doar eram la unguri!) si ne-am dat in roata ( care am descoperit ca era cumparata de la englezi si uitasera sa stearga ghidul automat care iti povestea de Londra!).
Ne-am oprit in Timisoara unde am inoptat la vechiul meu prieten C, un zapacit si jumatate, neschimbat de 20 de ani cu pasiuni nebune si idei indraznete si care m-a facut sa imi fie dor sa am aproape prietenii de suflet! Multumim..
Am scris amestecat si poate v-ati plictisit, multe lucruri sunt scrise doar pt mine sa imi amintesc pt ca tot ce am realizat astea aproape 7 luni e ca timpul zboara, copilul se schimba zi de zi, si sunt momente pretioase de care vreau sa imi amintesc peste ani!
Te pupa mama!

No comments: