Friday, May 19, 2006

Craciun Fericit!

As vrea sa scriu ceva amuzant si nu pot, sunt intr-o stare prea deplorabila ca sa mai inventez si ceva funny. Imi storcesc creierii in speranta ca gasesc o explicatie pentru felul murdar in care ne comportam, pentru rautatile care ni le facem unii altora, pentru nefericirea in care ne obisnuim sa traim. Starea asta de oboseala in care traim ni se datoreaza intru totul...
Imi place sa ma uit la filme de desene animate (am o colectie intraga) deoarece ma ajuta sa trec pragul varstei si sa traiesc, chiar daca e doar pentru 1-2 ore, momentele de luciditate ale copilariei, atunci cand tot ce e important, cu adevarat important, ti se dezvaluie dintr-odata in fata ochilor mintii. Nu stiu daca a-ti trait aceste momente... in care tot universul inconjurator se destrama si tot ce ramane e un aer cald si luminos cu iz de turta dulce ca intr-o noapte de Craciun langa bradul impodobit ce straluceste in fata sobei.
De ce nu putem fi sinceri, iubitori si senini in realitatea noastra matura? De ce nu ne putem bucura impreuna de viata, de natura, de soare?
De ce trebuie sa ne uram si sa ne schimonosim sufletele?

5 comments:

Lulu said...

Ba putem atunci cand gasim pe cineva care crede ca noi, in turta dulce si Craciun Fericit. Si e de mii de ori mai bine sa fii lucid si sa apreciezi corect lucrurile cu adevarat importante, chiar daca asta te face sa suferi cateodata, decat sa traiesti intr-un soi de piesa ieftina, multumindu-te cu surgate. Live life to the full ! Adica afla si venereaza lucrurile cu adevarat importante. Stii tu care sunt alea.

Unknown said...

Oare stim care sunt lucrurile cele mai importante?

Anonymous said...

Nu stiu daca a-ti trait aceste momente...

emergency repair!

ps: imi place stilul, linkat!

Unknown said...

nu stiam ca am un stil:))
mersi

Alex said...

Piticu, tu nu trebe sa scrii, tata, amuzant. E ca si cum Moses Rosen ar vrea sa fie evreu si sa mai aiba parte de o circumcizie.
Stilul tau e stilul smuls la categoria pana (de scris).

Despre momentele de luciditate ale copilariei pot sa iti spun ca nu o sa le mai vezi/traiesti decat, poate, prin intermediul propriilor progenituri. Eu inca ma minunez de simplitatea solutiilor oferite de pusti stirbi la problemele existentei mele "complicate". Nostalgia timpului trecut este valabila pentru orice zi ce ai lasat-o in urma, chiar si pentru cea de ieri. Sunt sigur de asta, la fel cum sunt sigur ca maine are sa-mi fie dor de azi, la fel cum sunt sigur ca daca m-as stradui indeajuns sa imi amintesc ce iubeam si ce doream la 14 ani o sa-mi intorc neuronii de trei ori peste cap si o sa schimb momentul de spin al atomului si o sa dau in mintea copiiilor (de 14 ani, bineinteles). Iar atunci... ei bine, atunci, ceea ce imi aminteam cum iubisem voi iubi din nou; ceea ce imi amintem cum dorisem, voi dori din nou; iar ceea ce speram va fi fost identic cu ceea ce sper si acum: sa fiu mai bun si poate si mai iubitor :). Orice om este prin definitie bun. Ca uitam cat de buni eram odata asta este deja alta problema si se chema pervertire.
Totul trece...
Iti amintesti cum a trecut?